Praktijk voor Logopedie Voorschoten
Logopedische begeleiding voor kinderen en volwassen
Wij geloven dat praten, lezen, eten, drinken en ademen vanzelfsprekend en leuk moet zijn.
Kies de juiste begeleiding voor jou
Wij bieden maatwerk logopedische begeleiding voor kinderen en volwassenen. Klik hieronder op 1 van de onderdelen om meer te lezen over onze behandelingen.
Hoe werkt het?

Meld je aan

Behandelplan

Samenwerken naar doelen
Bij Praktijk voor Logopedie Voorschoten weten we dat jij je zelfverzekerd wilt kunnen uiten.
Om dat te kunnen bereiken heb je logopedische begeleiding nodig. Het probleem is dat je daarin nu gehinderd wordt door een achterstand of stoornis. En daar maak je je zorgen om. Wij geloven dat dingen als praten, eten, lezen en ademen een leven lang vanzelfsprekend en leuk zouden moeten zijn. Wij weten en begrijpen dat het invloed heeft op bijna alle ontwikkelingsgebieden, zoals gedragsproblemen, geestelijke problemen en cognitieve problemen. Met onze unieke werkwijze hebben wij de afgelopen 30 jaar duizenden mensen geholpen met ons team van specialisten.
Veelgestelde vragen over logopedie
Wat is logopedie?
Logopedie houdt zich bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord.
Dat is een breed begrip wat betreft spraak- en taalontwikkeling en daarom is de logopedie onderverdeeld in een aantal aandachtsgebieden.
Dat zijn stem, spraak, taal, adem en gehoor.
Logopedie is nodig bij problemen met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen in de persoonlijke communicatie en geven daarnaast voorlichting, preventie en doen onderzoek. Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van logopedie. Logopedie is gespecialiseerde zorg, die ook binnen het onderwijs wordt aangeboden.
Hebben jullie een wachtlijst?
Onze praktijk heeft helaas op dit moment een wachtlijst. De wachttijd voor afspraken in de vroege ochtend en middag kan 6 à 7 maanden zijn. De wachtlijst wordt dagelijks bekeken. Als er een plekje vrijkomt, bellen we als eerste de bovenste persoon op de lijst. Voeg alsjeblieft ons telefoonnummer toe aan je contacten om ons te herkennen.
Voor afspraken die in de late ochtend (na 09:30 uur) gepland kunnen worden is de wachttijd korter.
Informeer je zorgverzekeraar over de wachtlijst.
Hoe kan ik mijn kind helpen bij de spraak- taalontwikkeling?
Je helpt de taalontwikkeling van je kind door rustig te luisteren en de tijd te nemen om te reageren. Focus vooral op wat je kind zegt, niet zozeer op hoe het gezegd wordt. Kromme zinnetjes hoef je niet direct te corrigeren. In plaats daarvan kun je herhalen wat je kind zegt, maar dan op de juiste manier.
Bijvoorbeeld: zegt je kind "toel", dan kun jij reageren met: "Ja, heel goed, dat is een sssstoel!" en de ontbrekende klank duidelijk uitspreken. Zo leert je kind spelenderwijs hoe het hoort, zonder het gevoel te krijgen dat het iets fout doet. Dat maakt praten leuk en geeft zelfvertrouwen!
Ook samen een boekje lezen helpt bij de taalontwikkeling. Benoem de woordjes duidelijk en laat je kind ze nazeggen. En dingen als voorlezen, spelletjes spelen, liedjes zingen en vragen stellen? Dat gaat eigenlijk vanzelf in het dagelijks leven en draagt allemaal bij aan een rijke taalomgeving voor je kind.
Heb ik een verwijsbrief nodig voor een audiogram?
Je hebt geen verwijzing nodig voor een screeningsaudiogram. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je 18 jaar of ouder? Dan tellen deze kosten wel mee voor je eigen risico.
.jpg)
Meld je aan voor een intake
Praktijk voor Logopedie Voorschoten helpt jou of je kind weer zelfverzekerd te praten, eten en lezen. Meld je aan voor een intake en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen naar een betere communicatie en meer zelfvertrouwen.
Wat je kunt verwachten van een behandeltraject:
- Behandelplan en behandeling op basis van Samen Beslissen
- Op maat gemaakte begeleiding
- Meer zelfvertrouwen